Balans

Dag jij ! 

Mijn familie besteedt veel aandacht aan mijn balans. Ze weten dat ik veel slaap, om alle prikkels te kunnen verwerken, zeker nu ik nog klein ben. 

Iedereen in huis zorgt er dus voor dat ik naast eten, spelen, knuffelen en bewegen, ook veel rust en slaap krijg. Dat is zo fijn! 

Grandma vraagt zich echter (terecht) af of zij met evenveel toewijding haar eigen balans in de gaten houdt (Jaja, Grandma, bloos maar…), dus dacht ik, ik vraag even rond… 

Hou jij balans? Neem je op tijd rust? Wanneer neem jij rust, en wat doe je dan? 

Als mama of grandma zien dat ik wat overprikkeld ben, dan laten ze mij iets lekker oplikken. Likken is voor hondjes namelijk erg rustgevend. 

Grandma heeft ook zo’n activiteiten voor zichzelf: een visualisatie, een ademhalingsoefening, fascia release van de buik, enz… 

Wat brengt er jou rust? 

En wil jij graag de technieken leren die Grandma gebruikt om zich te ontspannen? Surf dan eens naar https://www.huysmira.be/event/kennismakingsworkshop-ontspanningstechnieken/, en schrijf je in. 

Veel liefs,

Maylo 

Read More

Angst

Dag jij! 

Ik ben nog een jong hondje, en er is voor mij nog veel om te leren kennen in de wereld. En soms ben ik daar een beetje bang voor. Een hek met een grote hond, een luid lachende groep tieners, en een voel zaken die Grandma soms niet eens opmerkt. 

Ondertussen kent Grandma mij gelukkig wel al, en ik heb haar al het volgende laten weten. 

Ik zei, Grndma, wat ik van jou nodig heb om over mijn angst heen te komen is dit:

  • Geduld en zachtmoedigheid: iedereen heeft zijn eigen tempo, en als iets beangstigend is, dan kan het soms wat tijd vragen om eroverheen te komen. Als je dan, terwijl je wacht, lief bent voor mij, dan gaat het een stuk sneller. 
  • Begrip en inleving: dingen die jij (al) normaal vindt, maar waar ik nog bang voor ben, zijn voor jou ook ooit nieuw geweest. Alleen was jij toen ook nog een mensenpup, en ben je het meeste al vergeten. Ga eens in mijn schoenen staan. Bekijk de wereld eens door mijn ogen. Daar word je vanzelf zacht en geduldig van. 
  • Dicht bij mij zijn en me veilig laten voelen: ga mijn weg samen met mij. Zeg me niet wat ik moet doen en dat het allemaal OK is. TOON het mij. Sta en stap naast mij, toon zelfvertrouwen en laat le zien dat ik ook in mijn angst dicht bij jou mag zijn 
  • Creatief denken: soms wil ik in mijn angst geen stap vooruit zetten. Stap je dan met mij opzij? Of naar achter? Misschien draaien we hier wel een rondje of een pirouette. Hierdoor bekijk ik de weg die we gaan eens van een ander standpunt, en zie ik zo paden die mij minder bang maken, of ben ik afgeleid genoeg om toch voorbij mijn angst te komen. 
  • Afleiding (koekjes helpen altijd): als jij dan zo lief en zacht en geduldig dicht bij mij bent, en het is nog steeds moeilijk, laten we dan samen iets leuks gaan doen of iets lekker eten. Want dan denk ik even aan iets anders, en durf ik straks misschien wel. 

Oh, zei Grandma, dan lijken wij heel erg op elkaar! 

Herken jij dit ook bij jezelf? En bij andere mensen? Misschien maak jij vandaag wel een verschil voor iemand die angstig is. Of misschien ben je wel jouw eigen ideale compagnon in jouw eigen momenten van angst… 

Ik wens je in elk geval een prachtige dag toe! 

Namasté

Maylo

Read More

Aandacht

Dag jij!
Vandaag wil ik het hebben over alert zijn, en heb ik een opdracht voor jullie.
Want weet je, als ik ga wandelen ben ik me heel bewust van alle prikkels die er zijn. Het luide brullen van een auto, maar ook het zachtjes ritselen van blaadjes. Mijn ogen hebben altijd alles gezien, en mijn neus ! Oh mannen! Hemels wat je allemaal kan ruiken in de wereld!

Dus vandaag wil ik je uitnodigen om met mij mee te doen. Trek je ogen, oren en neus eens open. Kijk eens wat langer naar de dingen. Kijk als een fotograaf, of een onderzoeker. Luister even, ook als je denkt niets te zullen horen. Luister naar mooie muziek, naar lachende kinderen, naar een bakkend lekker stukje vlees (hmmmm! Voor Maylo?😁) En ruik! Snuffel! OK, ik weet dat jullie neus niet kan wat de mijne kan, maar hey, er zijn lekkere koekjes om aan te ruiken, en soep, en bos, en vers gewassen kleren (geef de sokken maar aan mij 😜)
Ga ook eens voelen, strelen, aaien, kroelen en knuffelen. Ga met je vingers over je zachte trui, aai iemand over hun bolleke (of hun buikje! Oh heck yeah) en laat al die spullen in je hoofd maar stromen! (Maylo kent het woord oxytocine niet, het knuffelhormoon waar je blij van wordt)

Dus: be like Maylo today and have some amazing mindful moments
Namasté
Maylo

Read More

Loslaten

Dag jij!

Onlangs had ik in een onbewaakt moment iets leuks gevangen. Niet dat het voor op te eten was, maar het zag er heel interessant uit. Ik wilde het heel graag verder mee dragen met mij want ik vond dat ik er best wel iets leuks mee kon doen straks. Ik had dat nodig, nah! Grandma echter, vond dat ik het wel lang genoeg had vastgehouden en dat het tijd werd voor mij om los te laten. Nou, daar hadden we dus een twistpunt he… Grandma drong aan om het los te laten. No way. Toen toonde ze me een snoepje. Meh, niet interessant genoeg. Toen toonde ze mij een speelgoedje. Al, beter, Grandma. Close, but no cigar… Tot Grandma met mijn lievelingsspeelgoed allerlei leuke dingen begon te doen. Het piepte, het bewoog, en het leek veel plezanter dan wat ik in mijn bek had. Samen spelen met Grandma doe ik graag, dus ik was verkocht! En ik liet los wat ik hardnekkig had vastgehouden en meegedragen.
Mensen zijn net hetzelfde, dacht Grandma. Soms dragen mensen dingen (materiële lasten, emoties,…) met zich mee waarvan ze denken dat ze later nog nodig zullen hebben. Of omdat ze denken dat ze niet dezelfde waarde meer hebben eens ze het loslaten. Of om zoveel andere redenen.
Zomaar tegen iemand zeggen “Nu wordt tijd dat je de dingen opslaat”, dat is het niet. Iemand helpen loslaten vraagt geduld. Want mensen kunnen/willen maar loslaten als er iets anders/beters in hun leven komt dat het het waard maakt om los te laten.
Leg mekaar dus geen weten of deadlines op, maar zorg dat je mekaar die prikkels aanbiedt waar ze gelukkig van worden en waarvan ze spontaan de dingen die ze lang met zich mee hebben gedragen los gaan laten.

Namasté
Maylo

Read More

Priori-tijd

Dag jij!

Onlangs ben ik met Grandma gaan wandelen terwijl ze eigenlijk geen tijd had. Of althans dat dacht ze toch. Daarom was ze ongeduldig. Ze vroeg me om snel mijn plasje en hoopje te doen, want ze had nog heel veel te doen.
“Maar Grandma,” zei ik, “misschien moet je eens nadenken over hoe jij naar tijd kijkt, en hoe jij je tijd gebruikt, want geen tijd hebben, eigenlijk bestaat dat niet. Want tijd is er altijd, in overvloed. Geen tijd hebben is een illusie. Als je veel te doen hebt overdag, en je weet dat ik een ochtendwandeling nodig heb om mij goed te voelen, sta je dan de volgende keer wat vroeger op, Grandma ? Mag ik ook jouw priori-tijd zijn?”
Grandma heeft flink geluisterd. Ze heeft goed nagedacht over prioriteiten, en keuzes, en tijdsbesteding en zo. En ze maakt nu vaak mooiere keuzes. Good job, Grandma !
Doen jullie ook mee vandaag? Ik wens jullie alle tijd in overvloed toe!

Namasté!
Maylo

Read More

Waar ben je?

Dag jij!

Deze morgen toen ik met Grandma ging wandelen, was ze gestrest. Ik voelde het. Ze was ongeduldig, en ik mocht niet zolang blijven snuffelen als anders. Dat was niet leuk. Grandma bleef maar aandringen om verder te gaan. Kom, verder. Kom nu, Maylo….

Toen heb ik het haar eens goed verteld. ik zei: “Grandma, je bent overal met je gedachten, maar niet hier! Ik ben zo’n brave jongen, ik neem jou mee naar buiten, waar de vogels fluiten, waar de zon opkomt… En waar zit jij met je gedachten? Al bij de taak die jij zo heel erg dringend moet gaan doen? En is die dan zo belangrijk dat jij niet even samen met mij je neus in de wind kan steken?” Grandma had flink geluisterd. Ze begon zich af te vragen of die beslommeringen in haar hoofd echt wel zo belangrijk waren, en of het echt allemaal zo dringend was. Niet dus! En de rest van de wandeling is Grandma heel flink geweest. Ik heb veel mogen snuffelen, we hebben samen naar alle vogels gekeken en Grandma was veel blijer en relaxter toen we thuiskwamen. Good job, Grandma!
Doen jullie ook mee vandaag? Ik wens jullie veel mooie mindful momenten toe!
Namasté!
Maylo

Read More

Pleased to meet you!

Dag jij!

Even voorstellen : ik ben Maylo, en ook al ben ik nog maar een pup, toch maak ik mijn gezinnetje elke dag wat wijzer. Geloof me, ze hebben het nodig. Ik heb een Mama (Michelle), drie nonkels, een Grandpa en een Grandma. Het is mijn Grandma die jullie gaat vertellen wat ik haar allemaal leer.
Lezen jullie mee als Grandma updates post?

Namasté!
Maylo

Read More

Welkom

Oeh! Een blog! Yay 🙂

Hoi iedereen, hou je vast, want ik kijk er alvast naar uit om van alles met jullie te delen.

Groetjes, Colinda

Read More
Contact Info

  Huys MIRA
Brusselstraat 232
1702 Groot-Bijgaarden

  Tel +32 496 95 40 97

  Email:
info[@]colindacardon.be

  Afspraak online maken / Faire un RDV en ligne: Klik hier / Cliquez ici

 

 

Ontvang nieuws!

Wil jij graag op de hoogte blijven van speciale evenementen, acties, en nog veel meer? Dan kan je je aanmelden voor mijn WhatsApp verzendlijst. Geen nieuwsbrieven per mail dus, maar wel af en toe eens een WhatsAppje met een korte tekst, een afbeelding of een aanbieding. Dat gebeurt gemiddeld één keer per maand, dus je wordt niet overspoeld. Dit is géén WhatsApp groep, dus je blijft zelf anoniem en je ziet niet wie de andere ontvangers zijn. Jouw antwoorden zijn ook enkel voor mij zichtbaar. Zo volgen we dus ook de GDPR regels.

Hoe schrijf je je in?

Stap 1:

Voeg mij toe aan je contacten: Colinda – 0496 95 40 97. Als je me niet als contact hebt opgeslagen, kan je mijn berichtjes niet zien.

Stap 2:

Vul onderstaand formuliertje in, en ’t is gebakken.

Uitschrijven is supersimpel: met een berichtje kan je me op elk gewenst moment laten weten dat je uit de verzendlijst wil. Zonder meer. Heel handig dus.

Ik schrijf me in